DUYGU GİRAY

5 Şubat 2017 Pazar

AĞVA GEZİSİ








Yanı başımızdaki eşsiz doğa AĞVA..

Nisan sonunda aldım huzurumu ve ağvaya gittim.
Tek seyahatlerim çok olmuştur. Kendi programımı yaparım ve nereleri görmek istiyorsam “sürüye uyma” problemi olmadan zamansız gezerim.
Yalnızlıktan korkan, kendine yetebilmenin ne olduğunu henüz bilmeyen, o aşamaya gelmemiş kimselere “nasıl yani? Tek başına tatil mi?” diyenlere nacizane bir tavsiyem var; eğer şansın varsa “Bazen kendinle kalmalısın.. İstediğin herşeyi tek başına yapıp huzura sarılmalısın. Bol bol kitap okumalısın. Kendinleyken kendini görmeli ve kendinle konuşmalısın. İnan çok iyi geliyor. Hem sahte kalabalıklardan da iyidir samimi yalnızlığın”
İşte böyle güzel bir günde gittim ağvaya. Hava misss.. Yemyeşil bir doğa, masmavi bir deniz, tertemiz hava ve nehrin yaşattığı huzur…..daha ne denir ki …
İlk durağım sabah kahvaltısı için bana göre ağvanın en güzel restoranı “Kilimli” oldu. Hemen biraz söğüş, yumurta, beyaz peynir ve çay…Önümde de muazzam bir manzara, alabildiğine umman:) Çok şükür. Oraya uğramadan ağva gezilmiş sayılmaz.  
Ve sabah gider gitmez çantamı odaya atıp yerleştiğim “Ağva riverside otel”e geri döndüm. Otel için nehri geçeceksiniz ve sal’a biniyorsunuz. Ve bu salı otelin ortaklarından Sadettin bey hazırlamış desem…:)

İlk gördüğümde orada çalışan biri olduğunu düşündüğüm Sadettin bey, otelde ne arıza var ne inşaat var her işe koşturuyor ve hiç gocunmuyor. Otelin üç ortağı için “Muhteşem üçlü” diyorum ben:) Muhabbetleri çok keyifli.
Tek çıktığım ağva yolculuğumda “Riverside Otel” in sahiplerini tanıdığım andan itibaren onların aileden biri olduğuma emin olabilirsiniz. Bir saniye bile yalnız bırakmadıkları gibi, kendi şömine keyiflerine, gezilerine ve kahvaltı sohbetlerine tüm içtenlikleriyle beni de kattılar. Öyle güzel ağırladılar ki..O özel kahvaltı tabağını unutamayacağım. Birbirlerini bir o kadar seven ve bir o kadar uğraşan bu “muhteşem üçlü”nün mütevaziliğine gittiğinizde şahit olacaksınız zaten.. Ayla hanım ile Yonca Hanım da Riverside otel’in Sadettin beyle diğer ortakları. Hepsi çok farklı sektörlerden bu işe girmiş ve mutfağından başlayıp çok başarılı olmuşlar.
Ben bu oteli çok seviyorum, daha önce de gelmiştim. Odaların hemen nehir kenarında çevrelediği otel havuzu, yeşillik ve önlerinde uzanan nehir manzarası doğayla bütünleşmenizi sağlıyor. Arada rastladığınız ağvanın şirin köpekleri ve kedi yavruları da içinizdeki sıcaklığı, sevgiyi bir kez daha hatırlamanız için çok güzel bir fırsat. Riverside otelin diğer otellerle kıyasladığımda alabildiğine kıyısı var nehre… Bu bakımdan nehir kenarında oturma fırsatınız her daim var. Masaların bir bölümü yeme-içme tarzı, daha ileridekilerse “oturun, keyif yapın kahvenizi söyleyin” der gibi davet ediyor misafirleri:) İç bölümde de restoranları var. Yaz-Kış servis verebilecek her türlü donanıma sahip otel.  Haftaiçleri sabah kahvaltısı, haftasonları da yarım pansiyon şeklinde açık büfeden lezzetli sunumları tatmanızı muhakkak öneririm.
                                                 
Her daim gülen yüzüyle çok zarif Ayla hanımla otel hakkında biraz sohbet ettik. Otelin açılış hikayesini sordum..
“1994 senesinde kendi yazlığımızı pansiyon-otel işletmesi olarak açma kararı aldık. Biz de döviz mağdurlarından olunca aklımıza bu fikir geldi ve kolları sıvadık. Herşeyiyle sonuna kadar ilgilendik.
Buradaki turizm’i dere kenarında ilk biz başlattık. Çok karşı çıkanlar oldu. Mücadeleler verdik. Ağva’nın köy halkı hemen kabullenemedi. Tanıdıklarımız, akrabalarımız derken bir baktık ki sadece 5 masayla 60 kişiye servis verir olduk.”
Peki reklam çalışmanızı nasıl yaptınız ?
Otel olarak ilk web sayfasını biz oluşturduk. Henüz Ağva tanıtımı dahi yapılmıyordu internette. Ve zamanla gelen misafirler arttı, kapasite genişledi. Şu anki “Riverside otel” in açılması için 1997 yılında ilk otelimizin karşısındaki araziyi satın aldık ve açılışı 2000 yılının haziran ayında oldu. Bir süre oda yetmediğinde iki otelimizle de hizmet verdik. Sonra sadece şu anki otelimizde misafirlerimizi ağırlamaya devam ettik.
Yücel ağabeyim dediği rahmetli…
Otelinizin Dostluğumuz vardı, ortaklığımız oldu.
Biraz otel olanaklarından bahsedelim mi? Kaç odanız var ? Çocuklu aileler çoğunlukta mı ?
Evet ailelerin çok tercih ettiği bir oteliz çünkü dubleks odalarımız çocuklu ailelere özel olarak yaptığımız odalar. Herkese kolaylık sağlıyor. Elbette çiftler de isterlerse kalbiliyor. Tamamen misafirimizin seçimiyle alakalı. 29 odamızın içinde klima, TV, minibar, kış için de merkezi ısıtma sistemi, saç kurutma makinası gibi olanaklarımızı sunuyoruz. Doğaya saygı duyuyoruz. Genelde ahşap ve metal kullandık. Elimizden gediğince plastikten uzak durduk.
Keyif yapmak, uyumak, ağvanın kuş sesleri eşliğinde kitap okumak isteyen misafirlerimiz için hamaklarımızın olduğu bir bölümümüz var. En güzel terapi olduğunu düşünüyorum.
“Bir İstanbul Masalı” nın rüzgarı size de uğradı mı ? esti mi ?
Elbette:) Ağva, dizilerle çok tanındı. Bizim otelimizde de birçok ünlü ağırladık. Klipler çekildi, tanıtımlar yapıldı. Konuk portföyümüzü iyiydi, bu sayede daha da gelişti. Tanıtımın çok etkisi oldu.
Doğanın içindeyiz. Otel olarak sunduğunuz olanaklar var mı misafirler için ?
Buradan binebilecekleri nehirde kano, deniz bisikleti olanaklarımız var. Danışan misafirlerimize gidebilcekleri restoranları ya da yapabilecekleri tüm aktiviteleri elbette sunuyoruz.  Oyun salonumuz var. Ayrıca iş toplantıları için gelen misafirlerimize özel toplantı salonumuz da var.
Her cumartesi gecesi de hem huzur hem eğlence mantığıyla canlı müzik programımız var. Nuri Yüceses çıkıyor. Misafirlerimiz bu keyifli cumartesilerden oldukça memnun.
Ağva anlatılmaz yaşanır.

Yanıbaşımızda bir megakent var. Orada çok yorulan konuk burada kafa dinlemeye geliyor. Ruhunu, bedenini dinlendiriyor. Biz aktivite olarak herşeyi sunuyoruz ve seçimi konuğa bırakıyoruz. Böyle bir doğayı bulmak artık çok zor oldu. Gelecek neslimize lazım. Otel olarak doğayı korumak için elimizden geleni yapıyoruz, doğayla bütünleşen ahşap’a hep öncelik veriyoruz. Temiz havası, suyu, ormanı, deresi Ağva’nın bütünlüğünü oluşturuyor.
Oğlu da çalışıyor. Biz bu işin mutfağından geldik. İktisatçıyım aslında, birimiz bar işleiyordu, herkes farklı mesleklerden geldi ama işin mutfağından başladık. Yemeden içmeden servisinden çamaşırına
Hayvan dostu Riverside Otel…
Bizim baktığımız köpekler kedilerimiz var. Konukların gözetiminde olduğu sürece evcil hayvanlarını da seve seve kabul ediyoruz.
                             

Çok keyifli bir haftasonundan geriye İstanbul'a dönüşüm kalıyor. Aklım ağvada. Sözümüz var. Bir cumartesi hep birlikteyiz ve ben de şarkı söyleyeceğim:) Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim Riverside ailesi..

Duygu'nun önerdikleri;
Bu tatlı aileyle tanışın.
Öncü mantı'da çiğ börek tadın.
Kilimli restoranda gün batımı keyfi yapın.
Bir tekne turuna katılın.
Aşk, sevgi ve farkındalıkla kalın:))

DUYGU GİRAY